Help Oekraine de winter door

Inzamelingsactie voor Oekraïne vanuit de Amerikaanse School.
De Raad van Kerken ondersteunt deze actie van harte!

Wellicht hebt u de recente beelden gezien van de verwoesting die raketaanvallen en drones hebben aangericht in Oekraïense steden en dorpen. Wederom hebben velen huis en haard moeten achterlaten om een veilig heenkomen te zoeken. Anderen, zoals u misschien hebt kunnen zien in de documentaire van Jeroen Pauw, blijven achter in hun verwoeste dorpen en steden en proberen daar te overleven. Met de winter voor de deur zal dat in de kapotgeschoten huizen een zware opgave zijn. Immers, de toevoer van gas, elektriciteit en schoon drinkwater stagneert of is soms in het geheel niet beschikbaar.

Voor de tweede keer dit jaar organiseert de Amerikaanse School een inzamelingsactie voor Oekraïne. De Raad van Kerken in Wassenaar is gevraagd om ook deze keer mee te doen. Vanzelfsprekend sluiten de Kerken in Wassenaar zich hierbij aan.

Concreet wordt gevraagd om op zaterdag 5 en zondag 6 november a.s. items uit de onderstaande lijst mee te nemen naar de vieringen in de St. Willibrordus. Van dinsdag 1 t/m vrijdag 4 november tussen 09.00 uur en 13.00 uur kunt u ook de spullen afgeven bij De Sloep aan de Kerkstraat. Daar worden de ingezamelde goederen opgehaald om uiteindelijk met een transport naar de Oekraïne gebracht te worden.

Mogen wij ook deze keer weer op uw steun rekenen?

– Voedingsproducten voor langdurige opslag (pasta, ontbijtgranen, ingeblikt voedsel (geen glazen potten), babyvoeding, snoep, enz.);

– Hygiëneproducten voor zowel kinderen als volwassenen (zeep, shampoo, douchegel, luiers, vochtige doekjes, tandpasta, maandverband);

– Handdoeken, beddengoed en warme dekens;

– Winterkleding voor kinderen en volwassenen;

– Keukengerei (potten en pannen, borden, kopjes, bestek).