“Onze Emmy” is overleden.

Toch nog onverwachts is Emmy van der Wilk op 21 november overleden. Velen wisten al dat ze ziek was, maar de laatste weken ging ze erg snel achteruit. Wat Emmy voor de kerk betekend heeft is niet in het kort te beschrijven. Moederoverste van de Sint Jozefkerk. Ze probeerde met alle activiteiten mee te doen.

Sinds de tachtiger jaren al actief. Ze werd regelmatig opnieuw benoemd als secretaris van het parochiebestuur of de beheercommissie. Daarnaast maakte ze de verslagen van liturgie bijeenkomsten, het Breed Overleg, de bazaarcommissie en de herbestemmingscommissie de pastorale adviesraad etc. Ze was lid van de gezinskerk werkgroep en van het parochiebestuur. Ze was al jaren de redacteur van de Gaffel en daarna de Augustinus. Ze heeft koren geleid van jong tot oud (kinderkoren, The New Voices en Semper Fidelis). Ze was één van de drijvende krachten achter de Waterlelie, een muzikale middag voor ouderen.

De kroon op haar werk was wel de uitgave van het boek “Als muren konden spreken”, als aanvulling van “Op de golven van de tijd” over het wel een wee van de Sint Jozef kerk en de Sint Jozefgemeenschap.

Alles ging vanzelf in de Sint Jozef maar dat kwam mede door haar inzet. Emmy bedankt